Ако направим вота 2 в 1, това дава възможност едно цяло

...
Ако направим вота 2 в 1, това дава възможност едно цяло
Коментари Харесай

Кирил Петков: Всеки трябва да си поеме отговорността, ред е на президента

Ако създадем вота 2 в 1, това дава опция едно цяло осъществяване на избори да бъде избавено, сподели съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

" Президентството би трябвало да се концентрира върху разговори с бъдещите служебни премиери и да не изпуснем датата за изборите ", добави Петков.

" Всеки би трябвало да си поеме отговорността, ред е на президента сега ", разяснява още той.

По-рано Има Такъв Народ одобри и върна незабавно на президента Румен Радев несбъднат третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Държавният глава разгласи от своя страна, че стартира незабавно среща с всички евентуални служебни министър председатели.

Съгласно Конституцията, откакто не е реализирано единодушие за държавно управление, президентът след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател, назначава служебно държавно управление и насрочва нови избори в двумесечен период.

След измененията в Конституцията за длъжностен министър-председател президентът може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР